Tagliatelle met grotchampignons, kip, pijnboompitten en rucola
Ingrediënten
(voor 4 personen)
Werkwijze
- 1
Snipper de sjalotten fijn, en plet de look tot pulp.
- 2
Snij de kipfilets in blokjes en kruid met peper en zout.
- 3
Bak de kippenblokjes in boter tot ze gaar zijn. Verwijder ze uit de pan en leg ze even aan de kant.
- 4Snij de grotchampignons in kwartjes.
- 5
Kleur de gesnipperde sjalot in wat boter en bak nadien ook de look mee.
- 6
Voeg de grotchampignons toe in de pan en kruid met wat peper, zout en tijm.
- 7
Blus de grotchampignons na een paar minuten met een scheutje Vermouth.
- 8
Voeg de kippenbouillon toe van zodra de alcohol is verdampt.
- 9
Voeg de room toe en laat inkoken.
- 10
Kook ondertussen de pasta gaar en rooster de pijnboompitten in de pan tot ze beginnen te kleuren.
- 11
Voeg de fijngehakte peterselie toe aan de saus wanneer de pasta bijna gaar is.
- 12
Giet de pasta af wanneer deze gaar is. Meng de champignonsaus onder de pasta en serveer in diepe borden.
- 13
Werk af met geroosterde pijnboompitten, rucola en wat Parmezaanse kaas.