Deel dit recept

Quinoa met grotchampignons en halloumi

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 450 g halloumi

  • 400 g grotchampignons

  • 1 venkel

  • 300 g quinoa

  • 2 rode uien

  • 200 g kerstomaten

  • 1 citroen

  • peterselie

  • groentebouillon

  • oregano

  • olijfolie

  • boter

Werkwijze

  • 1

    Snij de venkel in reepjes, de kerstomaten in twee, de grotchampignons in plakjes en hak wat peterselie fijn. Snij de rode ui in fijne reepjes. Snij de halloumi in plakjes van ongeveer 1 centimeter. Meng enkele eetlepels olijfolie met een snuifje oregano, en bestrijk hiermee de halloumischijfjes.

  • 2

    Kook de quinoa gaar in de groentebouillon.

  • 3

    Bak ondertussen de grotchampignons in boter, kruid af met wat peper en zout en gril de halloumi.

  • 4
    Giet de quinoa af wanneer deze klaar is, en meng hier het citroensap, de citroenzeste, de peterselie en de grotchampignons onder.
  • 5

    Schep het mengsel van quinoa en grotchampignons op een bord. Werk af met de venkel, kerstomaten, rode ui en gegrilde halloumi.

Recept door

Maarten Jackers

Maarten Jackers