Grotchampignon-roomsaus
Heerlijk bij steak, kipfilet of gebakken aardappeltjes
Ingrediënten
(voor 4 personen)
Werkwijze
- 1
Maak de grotchampignons schoon met een borsteltje of keukenpapier, verwijder het onderste deel van het steeltje en verdeel ze in vier.
- 2
Versnipper de sjalotten.
- 3
Pers de look of snijd heel klein.
- 4
Snijd de lente-ui in kleine ringetjes.
- 5
Breng 200ml water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Laat even apart staan om later te gebruiken.
- 6
Smelt wat boter in de pan en bak de champignons tot ze vocht beginnen af te geven (7 – 8 minuten). Haal ze uit de pan en zet even apart.
- 7
Bak de sjalot en look ook in wat boter tot ze glazig zijn, doe er de helft van de bouillon bij en laat goed inkoken.
- 8
Doe er na een paar minuutjes de kookroom bij en laat verder inkoken tot sausdikte. Vind je de saus te dik, doe er wat bouillon bij.
- 9
Voeg er de gebakken champignons bij en laat even verder pruttelen op een matig vuur.
- 10
Kruid af met peper, zout en doe er wat citroensap bij.
- 11
Werk af met de gesnipperde lente-ui en/of gehakte krulpeterselie.