Croque grotchampignon
Ingrediënten
(voor 2 personen)
Werkwijze
- 1
Maak de grotchampignons schoon en snijd het onderste deel van het steeltje eraf.
- 2
Laat de oven voorverwarmen op 200°.
- 3
Snijd de champignons in schijfjes.
- 4
Snijd de sjalotjes in halve ringetjes.
- 5
Pers of snijd de look heel fijn.
- 6
Snijd de peterselie heel fijn / snijd de lente-ui in kleine ringetjes.
- 7
Doe een klontje boter in de pan op een hoog vuur. Bak de champignons al roerend gedurende een tiental minuten.
- 8
Doe er de sjalotjes en de look bij. Kruid met peper, zout en wat Provençaalse kruiden, (tijm/rozemarijn/oregano… matchen heel goed met champignons) en laat even sudderen op matig vuur tot het vocht verdwenen is. Doe er een scheutje balsamicoazijn bij en voeg de lente-ui toe.
- 9
Beleg 2 sneetjes brood met een plakje kaas, de ham, dan de helft van de champignons, en doe er weer een plakje kaas over. Beboter de andere 2 sneetjes brood en leg erbovenop.
- 10
Doe de croques in een beboterde schaal en zet even in de oven (200°) tot de kaas begint te smelten.
- 11
Houd de rest van de champignons warm in de pan.
- 12
Haal de schaal uit de oven, schik de croques op een bord en garneer met de rest van de champignons en de peterselie / lente-ui. Je kan er eventueel een beetje lookboter aan toevoegen.
- 13
Garneer met een slaatje en kerstomaatjes.